- Szczegóły
-
Debaty i strefa relaksu
Partner:
Bank Żywności w Olsztynie
Wyjątkowe spotkania z ekspertami Banku Żywności w Olsztynie i ich partnerami. Poświęcone będzie ekologii, tematyce zero waste, zdrowemu odżywianiu oraz zrównoważonemu rozwojowi.
Czekamy w miasteczku na Was w poniedziałek i wtorek od 14.00 do 18.30.
Bank Żywności w Olsztynie to organizacja pozarządowa. Specjalizujemy się w pozyskiwaniu żywności i jej dystrybucji na rzecz potrzebujących mieszkańców Warmii i Mazur. Ratujemy żywność przed zmarnowaniem, edukujemy w zakresie prawidłowego odżywiania i niemarnowania jedzenia oraz aktywizujemy społecznie i zawodowo.
Zapraszamy do pomarańczowego namiotu, gdzie odbędą się pokazy kulinarne oraz do strefy otwartych dyskusji z ekspertami Banku Żywności w Olsztynie.
Tematy dyskusji i warsztatów:
- Zielona kuchnia – warsztaty wegetariańskie w oparciu o produkt lokalny;
- Zero Waste w kuchni - Chleb - jak nie marnować;
- Produkt lokalny, a globalna konkurencja dużych graczy;
- Czy umiemy czytać etykiety;
- Communiti meeting: O potrzebach pracodawców i pracowników, Prezentacja Kuźni Społecznej, Projekt Speed Up Your Business (SUYB).
- Szczegóły
-
Debaty i strefa relaksu
Partner:
Bank Żywności w Olsztynie
Wyjątkowe spotkania z ekspertami Banku Żywności w Olsztynie i ich partnerami. Poświęcone będzie ekologii, tematyce zero waste, zdrowemu odżywianiu oraz zrównoważonemu rozwojowi.
Czekamy w miasteczku na Was w poniedziałek i wtorek od 14.00 do 18.30.
Bank Żywności w Olsztynie to organizacja pozarządowa. Specjalizujemy się w pozyskiwaniu żywności i jej dystrybucji na rzecz potrzebujących mieszkańców Warmii i Mazur. Ratujemy żywność przed zmarnowaniem, edukujemy w zakresie prawidłowego odżywiania i niemarnowania jedzenia oraz aktywizujemy społecznie i zawodowo.
Zapraszamy do pomarańczowego namiotu, gdzie odbędą się pokazy kulinarne oraz do strefy otwartych dyskusji z ekspertami Banku Żywności w Olsztynie.
Tematy dyskusji i warsztatów:
- Zielona kuchnia – warsztaty wegetariańskie w oparciu o produkt lokalny;
- Zero Waste w kuchni - Chleb - jak nie marnować;
- Produkt lokalny, a globalna konkurencja dużych graczy;
- Czy umiemy czytać etykiety;
- Communiti meeting: O potrzebach pracodawców i pracowników, Prezentacja Kuźni Społecznej, Projekt Speed Up Your Business (SUYB).